restaurant

10
Apr,2019

Maison Blanche

The Maison Blanche restaurant, located at 15 Avenue Montaigne is a very confidential address. This unusual place, conceived by Imaad Ramouni, stands above the Théâtre des Champs-Elysées, offering a dizzying view of the most emblematic monuments of the Parisian capital. At the arrival of spring, this sleek decor sees its brightness increased tenfold. Thanks to the huge glass windows that enclose it, opening on to two terraces. Directed since 2002 by Bruno Franck, a graduate of the Lausanne Hotel School, the Maison Blanche restaurant has seen prestigious guests: “I remember unique moments like this evening when Sharon Stone stood behind the bar and played the barmaid for her friends! … “. Whether for a business lunch or a romantic dinner, the Chef Fabrice Giraud will amaze your taste buds with a menu that is constantly evolving with fresh seasonal products. His childhood memories in the south of France have undoubtedly inspired his culinary talent. His favorite dish is a recipe from northern Vaucluse made from eggplants and tomatoes that his grandmother Angèle prepared for him! Beyond the dishes, we will appreciate the refinement of their graphic presentation.       The lunch formula option consists of a starter with a



11
Feb,2019

Nos Ancêtres les Gaulois

 The restaurant Nos Ancêtres les Gaulois located 39 rue St. Louis  en l’île   celebrates its fiftieth anniversary this month  in a setting alternating between hunting trophies, unusual objects and barrels of wine. In the 17th century at the same location was a forge with exposed beams and stone walls. For 50 years already, this authentic Parisian institution regales the most ferocious appetites in a friendly and joyful atmosphere with a unique “all inclusive” formula. You can taste at will a delicious buffet, meat grilled over a wood fire (rib steak, leg of lamb, wild boar sausage, chicken label red chicken, duck confit), cheese platters to share, seasonal fruits and various desserts. We will appreciate the wine served at discretion in huge barrels!     The team of this authentic place is waiting for you, wearing a Gallic cap with the famous horns (beef). After making the necessary connection with the famous national hero Asterix, it reminded me of the costume of Herero and Namas in Namibia. The latter are herders of cattle herds. They defended their good lands against the German Lords who wanted to remove them at the beginning of the XXth century. Their descendants have kept the wearing



27
Jan,2016

Croquer la vie à la Mangerie

C’est la première fois que j’ai eu la sensation d’être invitée chez des amis en allant à la Mangerie ! En passant le seuil de la porte du restaurant, Serge avec une voix digne d’un crooner nous a offert en plus d’un sourire, un verre de rhum arrangé, très vite rejoint par l’équipe de ce charmant restaurant. Cette ambiance chaleureuse où une décoration faite de caisses de pommes accrochées aux murs et un vélo,entouré de guirlandes lumineuses,  peut-être oublié par Mary Poppins en survolant la Seine, vous entraînent encore plus loin dans un univers magique … L’armoire que Serge vous fera traverser pour rejoindre une deuxième salle a peut être elle aussi été faite avec le bois d’un pommier magique mais le professeur Kirke du monde merveilleux de Narnia était sans doute retenu à Londres ce soir là…       Le concept de menu sous la forme d’une feuille à cocher soi -même est très inattendu et propose une série de mini portions très élaborées à la façon des mezzés arméniens ou libanais ! C’est Adrian, le jeune chef toulousain qui vous concoctera un délicieux velouté de céleri au curcuma ou encore une assiette de gouda à la truffe sans oublier la



7
Jul,2015

Tonkotsu Ramens

Cette spécialité japonaise a des racines chinoises. Elle aurait été importée au Japon par un homme de lettres chinois qui s’y trouvait en exil à l’époque d’Edo (de 1600 à 1868). Les ramens, pâtes à la farine de blé contenaient également de la poudre de racines de lotus.         C’est dans la baie de Tokyo, dans le port de Yokohama, lieu d’arrivée de nombreux immigrants chinois, que s’ouvrit au début du XXème siècle la première boutique de ramens. Aujourd’hui chaque région du Japon dispose de sa recette personnalisée du plat. J’ai eu le plaisir de déguster il y a quelques jours à peine des ramens de la région de Kumamoto au sud du Japon à base de bouillon de soja et de porc, on les a baptisés Tonkotsu ramens. C’est au restaurant Hakata Choten dans le 1er arrondissement de Paris, que j’ai pu me délecter en dégustant cette soupe innovante !       Un espace tout en longueur aux couleurs de Stendhal, habillé de rouge et de noir sera l’écrin de notre dégustation, un personnel jeune et dynamique 100% japonais fait des allers-retours incessants entre la cuisine en open space et la salle, telles des abeilles ouvrières dans