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Feb,2019

Nos Ancêtres les Gaulois

 The restaurant Nos Ancêtres les Gaulois located 39 rue St. Louis  en l’île   celebrates its fiftieth anniversary this month  in a setting alternating between hunting trophies, unusual objects and barrels of wine.
In the 17th century at the same location was a forge with exposed beams and stone walls.

Nos ancêtres les gaulois/aufildeslieux.fr/ tonneaux de vin à volonté ©Divinemenciel

For 50 years already, this authentic Parisian institution regales the most ferocious appetites in a friendly and joyful atmosphere with a unique “all inclusive” formula. You can taste at will a delicious buffet, meat grilled over a wood fire (rib steak, leg of lamb, wild boar sausage, chicken label red chicken, duck confit), cheese platters to share, seasonal fruits and various desserts. We will appreciate the wine served at discretion in huge barrels!

 

Nos ancêtres les gaulois/aufildeslieux.fr/Buffet à volonté©Divinemenciel

 

The team of this authentic place is waiting for you, wearing a Gallic cap with the famous horns (beef). After making the necessary connection with the famous national hero Asterix, it reminded me of the costume of Herero and Namas in Namibia. The latter are herders of cattle herds. They defended their good lands against the German Lords who wanted to remove them at the beginning of the XXth century. Their descendants have kept the wearing of the headdress, almost identical to that of the so-called Gauls in France !

© Text by Brigitte Tison

 

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Restaurant Nos Ancêtres les Gaulois
39 Rue St Louis en l’île
75004 Paris Ile-Saint-Louis
Tel 01 46 33 66 07
All inclusive The Festin gaulois  40 euros
Taste its wine bar Le Comptoir de Lutèce.

 

Nos ancêtres les gaulois/aufildeslieux.fr/ enseigne du restaurant©Divinemenciel

Text by Brigitte Tison

 

 

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A propos de l'auteur

Katherine Hibbs

Je suis une passionnée de l'image et de l'écriture. Photographe depuis plus de 30 ans d'abord dans la mode puis très vite dans le reportage et le domaine des expositions artistiques, j'ai exploré l'univers du film documentaire et de l'écriture. Je fais du journalisme depuis 10 ans comme pigiste et ai décidé de créer mon blog il y a un peu plus d'un an. Mon crédo: l'échange, l'écoute et le partage sans oublier la pratique des langues étrangères.. Si vous êtes gourmand, curieux, mélomane, et passionné, alors suivez mon itinéraire au fil des lieux...

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